Kevés a pad Újpalotán?

Egyik olvasónk arról panaszkodott, hogy szerinte kevés a köztéri pad Újpalotán. Azt a keveset pedig, ami van, gyakran nem lehet használni, mert rendszerint hajléktalanok veszik birtokba.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerületben a padok léte vagy éppen nem léte sarkalatos kérdés a lakosság körében. Ahol van pad, a környezetében lakók arról panaszkodnak, hogy a padokat gyakran hajléktalanok és az ittasan randalírozók használják. Velük szemben a közterület-felügyelet és a parkőrszolgálat rendszeresen intézkedik, viszont minden pad mellett folyamatosan ők sem lehetnek ott.
Jogos igény, hogy több padot szeretnének a lakók a parkokba, hiszen a lakótelepeinken a lakóépületek körüli park adja a szabadban tölthető programok egy részéhez a helyszínt.
Problémát okoz azonban a rendszeres rongálás is nemcsak a padok, általában az utcabútorok esetében. „Amennyiben a képviselő-testület elfogadja a 2019. évi költségvetést, a padtelepítési program keretében olyan padok építését tervezzük, amelyek nem alkalmasak alvásra. A bejelentések alapján összesítjük az új padok kihelyezésére vonatkozó igényeket, melyeket aztán ütemezetten tudunk megvalósítani. Költségvetés hiányában a Répszolg Kft. egyelőre a padok karbantartását tudja elvégezni” – tájékoztatta lapunkat Benedekné Bagyinszki Márta városgazdálkodási főosztályvezető.

Comments are closed.