Kéthetenként lesz tájékoztató az önkormányzati döntésekről

„15infó” néven indított tájékoztatási kampányt a Mindenki a Tizenötödikért választási szövetség. Tóth Imre, az újonnan alakuló frakció vezetője október 29-én tartott sajtótájékoztatójában elmondta, kétheti rendszerességgel fognak beszámolni a sajtó nyilvánossága előtt a terveikről, a döntéseikről és az elért eredményekről. Tájékoztatókat minden alkalommal meghatározott időpontban – ugyanazon napon és ugyanabban az órában – tartják.

– Már első alkalommal jó hírt tudunk közölni: szövetségünk ugyanis már elkezdte első választási ígéretének teljesítését – mondta Tóth Imre. – Cserdiné Németh Angéla engedélyezte az önkormányzat foglalkoztatásában levő közalkalmazottak, dolgozók és köztisztviselők elmaradt béremelésének, illetménykiegészítésének január 1-jéig történő visszamenőleges bérszámfejtését.

A választáson győztes Mindenki a Tizenötödikért politikai szövetség úgy döntött, az önkormányzatban is folytatja a közös munkát. A közös frakciószabályzaton még dolgoznak, de néhány dologban már döntés született. A frakció vezetője Tóth Imre, általános frakcióvezető-helyettese Legárd Krisztián, frakcióvezető-helyettesei pedig Palocsai Béla és Szilvágyi László lesznek. Ezenkívül a frakció támogatja Cserdiné Németh Angéla alpolgármesterekre tett javaslatait. Így Tóth Veronika szociális ügyekért felelős alpolgármester, dr. Matlák Gábor társadalmi megbízású alpolgármester és Tóth Imre általános alpolgármester megválasztását is megszavazzák.

Támogatják még az eddigieknél világosabb bizottsági struktúra – a Pénzügyi, a Kerületfejlesztési, a Kulturális, a Népjóléti, a Jogi és a Budapest Bizottság – létrehozását, a tanácsnoki rendszer felállítását, illetve a képviselői tiszteletdíjak 10 százalékos emelésére vonatkozó javaslatot is. A tiszteletdíjakat a ciklus közben már nem tervezik tovább emelni.

Comments are closed.