Kétfrontos küzdelem

A 2014/15-ös tanévben elért tanulmányi és sporteredményeik alapján az önkormányzat tizennyolc fiatalt részesített „Élen a tanulásban, élen a sportban” díjban. Idén – a díjátadás 19 éves történetében első ízben – a pályázók az emlékplakett mellé ajándékutalványt is kaptak. Az 5-8. évfolyamon egyszeri 10 ezer forint, a 9-13. évfolyamon pedig egyszeri 15 ezer forint volt a jó teljesítmény jutalma.

Hajdu László polgármester, Németh Angéla, Dr. Pintér Gábor alpolgármesterek az egyik díjazott tanulóval/Fotó: XV Média, Vargosz

Hajdu László polgármester, Németh Angéla, Dr. Pintér Gábor alpolgármesterek az egyik díjazott tanulóval/Fotó: XV Média, Vargosz

–         Az ajándékutalvánnyal az önkormányzatnak az volt a célja, hogy a díjazott tanulókat arra sarkallja, az elkövetkező időszakban is kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak a tanulás és a sport területén – mondta Hajdu László polgármester, aki szerint ma kihívásokkal kell megküzdeniük az edzőknek, ezek többsége ráadásul könnyebb lehetőségeket kínál, mint a napi munka a sportpályán vagy az edzőteremben. – A XV. kerületben nem csökkent az utánpótláskorú sportolók száma, ugyanakkor feltűnő, hogy ma már kevesebben teljesítenek jól egyszerre a tanulás és a sport területén.

A tavalyi tanévben elért eredményekért a következő diákokat díjazták: Bakai Kata, Benkő Zsófia, Günser Bianka, Herceg Sára, Incze Denissza, Kovács Dóra, Mógor Boglárka, Mógor Dominik, Nyíri Nikolett, Regős Fanni, Simon Dorka, Szabó Attila, Szabó Patrik, Szedmák Réka, Takács Gergely Zoltán, Tóth Lilla, Turcsák Bianka, Vass Zsófia.

Comments are closed.