Két szobor kapott díszvilágítást a kerületben

Elkészült 25 budapesti emlékmű díszvilágítása december közepéig, január végéig pedig további 11 köztéri szobor és más emlékművek is díszfényt kapnak – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel. A kerületben a Törökszegfű téri Május-szobor és a Drégelyvár utca 57-63. számnál levő Ikrek szobrok kaptak díszvilágítást.

Május-szobor

Május-szobor

Az emlékművek új díszvilágítása a közvilágítás bekapcsolásától éjfélig – nyári időszámítás idején éjjel 1 óráig – működik.  A hivatal azt is közölte, hogy jövő év április végéig – a januári 11 mellett – még további hat köztéri szobor, emlékhely világítást. A projekt összértéke mintegy 60 millió forint.

A programban szereplő kerületi emlékhelyek díszvilágításának beépített többletteljesítménye 8,5 kW, amely éves szinten mindössze 17 000 kilowattóra (kWh) energiafogyasztást jelent. Ez alig több mint félmillió forint, de a díszvilágításokat üzemeltető Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. tudatos energiamegtakarítási beruházásai révén nem jelent többletköltséget a fővárosnak – olvasható a közleményben.

Comments are closed.