Készülnek a tornacsarnok tervei

A Szántóföld úti tornacsarnok terveit mutatták be a polgármesteri hivatalban tartott szakmai megbeszélésen júliusban.

A csarnok várhatóan maximális kihasználtság mellett üzemelne a Szántóföld úti sporttelepen. Helyszínt biztosíthatna a diákolimpia versenyeinek, a szabadidős sportoknak, a fogyatékkal élők sportjának, a nemzetközi és hazai sporteseményeknek és az utánpótlás-nevelés foglalkozásainak, valamint a felnőttbajnoki mérkőzéseknek.
Az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködésben a kerületi sporttelepen egy füves és két műfüves nagy méretű labdarúgópályát épített, valamint új öltözőépületet is kialakít. Ebbe a bővülő létesítménystruktúrába illeszkedne szervesen a tervezett tornacsarnok – hangzott el a tervbemutatón.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A tornacsarnok engedélyezési tervei most készülnek, júliusban kezdődött az engedélykérelem folyamata. Az épület 46×30 méteres csarnokból (játéktér és nézőtér), a Szántóföld út felé néző kétszintes, 34×9 méteres kiszolgáló épületrészből, valamint a labdarúgópályák felé néző 46×9 méteres kiszolgáló épületrészből áll majd.
A játéktér alkalmas lesz kézilabda-, kosárlabda-, röplabda- és futsalmérkőzésekre is. A csarnokban kétszáz fős lelátót alakítanak ki a játéktér hosszabbik oldalán. A csarnokban elektronikus eredménykijelzőt szerelnek fel, és a hangosítás miatt hangtechnikai helyiséget is kialakítanak – tudtuk meg.
A testület 2017-ben megvizsgálta, hogy milyen sportlétesítmények vannak kerületben, és úgy találta, hogy a struktúrából hiányzik egy kézilabda- és futsalmérkőzések lejátszására alkalmas, 20×40 méteres játékterű tornacsarnok, amely a két sportágon kívül más labdajátékoknak (röplabda, kosárlabda, tenisz, tollaslabda) is helyet adhatna. Ezért a grémium 2017 decemberében úgy döntött, támogatja, hogy a Szántóföld úti sporttelepen egy új tornacsarnok épüljön.

Comments are closed.