Készíts tündérkertet!

Gyermeknapi pályázatot írt ki a Csokonai Kulturális Központ, amelyre gyerekek alkotásait várják. A téma: tündérkert készítése.

A tündérkert egy olyan tárolóedényben kialakított minikert, amely nemcsak növényeket tartalmaz, hanem egy kis jelenetet is ábrázol. Mindez kialakítható közepes-nagyobb cserépedényben, virágládában, használaton kívüli, dekoratív tárolóedényben vagy a kert egy szegletében. A kiskertbe mesevilágot varázsolhatunk miniatűr kiegészítőkkel: süthető gyurmából formálhatunk házikót, padot, egyszerűbb használati tárgyakat (például tányért, poharat, asztalt, széket), hajlítható faágakból készíthetünk apró kunyhót, hintát. A pázsit lehet moha, a földet felszórhatjuk apró kavicsokkal is, utakat is kialakíthatunk lapos kis kövekből, csigákból. A tündérkert lakóiról se feledkezzünk meg – a gyerekjátékok között biztosan akad erre alkalmas figura. A kertszépítésnek csak a fantázia szab határt.

A pályázatra gyermekek alkotásait várják a szervezők 18 éves korig, egy alkotó több tündérkerttel is pályázhat.

Nevezési díj nincs, az elkészült pályamunkákról készült fotókat, videókat 2020. június 18-ig várják az alábbi e-mail-címre: jona-mrazik.viktoria@csokonaikk.hu

Díjazás: a kiválasztott alkotásokból virtuális kiállítást szerveznek a Csokonai Kulturális Központ honlapján, valamint a művelődési házak Facebook-oldalain. A legjobb pályaművek alkotói belépőjegyet nyernek a Csokonai Kulturális Központ gyermekelőadásaira.

További információ kérhető Jóna-Mrázik Viktóriától a jona-mrazik.viktoria@csokonaikk.hu e-mail-címen.

Comments are closed.