Késelés egy rákospalotai szállón – vádemelés

Vádat emelt az ügyészség az ellen az afgán férfi ellen, aki idén februárban egy kerületi szállón rátámadt két, szintén afgán állampolgárságú lakótársára, akik közül az egyik sértettet egy késsel súlyosan megsebesítette – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 21 éves afgán állampolgárságú vádlott február 8-án a hajnali órákban egy XV. kerületi gyermekotthonban lévő utógondozóban tartózkodott a szobájában két, szintén afgán állampolgárságú szobatársával, akikkel szóváltásba keveredett.

A konfliktus során a vádlott a konyhából magához vett egy kést, amivel az egyik sértettre támadt, annak karját és egyik ujját megvágta, valamint mindkettőjüket megütötte. Ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben értesítik a rendőrséget, megveri, illetve megöli őket.

A bántalmazás következtében a késsel megtámadott sértett a karján nyolc napon túli súlyos, mély vágott sérülést szenvedett.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottat súlyos testi sértés bűntettével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel való fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétségével vádolja – áll a közleményben.

Comments are closed.