Kerületi sportcsillagok

A XV. kerületi önkormányzat év közben is díjazza a kiemelkedő sporteredményeket. Az idei nyár szerencsére bővelkedett ilyen sportsikerekben, így ezúttal több sportolót is elismerésben részesítettek.

Németh Angéla, Végső János, Földházi Zsófia, Solti László, Dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla, Végső János, Földházi Zsófia, Solti László, Dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Földházi Zsófia ifjúsági olimpiai ezüstérmes, junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok öttusázó a nyári berlini vébén a női csapat tagjaként szerzett bronzérmet.

Végső János, a Pestújhelyi SC dartsosa idén minden versenyt, többek között két soft Európa-bajnokságot is megnyert, ezzel pedig első magyar dartsosként állhatott fel egy kontinensviadalon a dobogó legfelső fokára.

A szintén Rákospalotán élő Solti László kajakost eredetileg a júliusi maratoni Európa-bajnokságon megszerzett ezüstérméért díjazták volna, ám ő szeptember 13-án a Győrben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságon ezt a sikert is felülmúlta azzal, hogy Boros Adriánnal párban aranyérmet szerzett.

A három sportoló egy-egy ajándékcsomagot és 10 ezer forintos sportszervásárlási utalványt, az edzőik – Borbély Richárd, Giczy Csaba, Takács Péter – pedig egy-egy oklevelet vehettek át Németh Angéla és dr. Pintér Gábor alpolgármesterektől.

Comments are closed.