Kertvárosi buszozás

Rendőrök tartottak rendkívüli közlekedésbiztonsági tájékoztatót a Károly Róbert Általános Iskola valamennyi növendékének.
Az észak-pesti főgyűjtőcsatorna építése miatt aznap lezárták a Közvágóhíd utca egy szakaszát, így a forgalmat – többek között a buszok közlekedését is – az iskola melletti Bogáncs utcába terelték, ennek következtében az oktatási intézmény környékén jelentős mértékben megnőtt a forgalom. A csatornaépítés komoly munkálatokkal jár, a lezárás a tanév végéig – a tervek szerint augusztus végéig – érvényben lesz, ezért a diákokat is fel kellett készíteni az új forgalmi helyzetre.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– A kollégáim a szeptemberi iskolába szoktatáshoz hasonlóan a tanév végéig a reggeli és a délutáni csúcsidőben az önkormányzati rendészekkel és polgárőrökkel közösen segítik majd a biztonságos közlekedést az iskola környékén – mondta Tóth Balázs Ádám őrnagy, a Rendészeti Osztály vezetője. – Annak érdekében, hogy a diákok is felkészülhessenek az új helyzetre, két tapasztalt bűnmegelőzési és közlekedési előadónk, Verdes Edina és Lógó Rita rendőr főtörzsőrmester februárban felvilágosító órákat tartott a Károly Róbert Általános Iskola valamennyi (350) diákjának. Az egész napos felkészítésen megpróbáltuk felhívni a figyelmüket a biztonságos közlekedés szabályaira, illetve a forgalmi rend ideiglenes változására is.

A gyerekek felkészítésére azért volt szükség, mert az intézmény mellett korábban sosem volt buszközlekedés, február végétől azonban a 124-es, a 125-ös, a 170-es, a 270-es (és az éjszakai 950-es) busz is közvetlenül az iskola mellett közlekedik majd.

Comments are closed.