Kerítésrongálók ellen tesz feljelentést az önkormányzat

A Hartyán játszótér frissen felújított kerítését jelentősen megrongálták ismeretlenek: több helyen kidöntötték a kerítés oszlopait, és letaposták elemeit. A kerítésrongálás miatt, ismeretlen tettes ellen a feljelentést tesz a polgármesteri hivatal a kerületi rendőrkapitányságon.

A Hartyán játszóteret az önkormányzat saját forrásból 3 és fél millió forintból újíttatta fel az idei évben, a felújítási munkák augusztus végére készültek el. A felújítást követően a játszótér kapuit ismételten „rendszeresen” kiszakították a tartóoszlopokból. November elején aztán a játszótér kerítését annyira megrongálták, hogy egy szakaszon a teljes kerítést újra kell cserélni – írta meg az önkormányzati portál.

A hasonló esetek elkerülése érdekében az önkormányzat közterület-felügyelete gyakrabban ellenőrzi a környéket, és a térfigyelő kamerák monitorrendszerét 0-24 órás üzemidőben a rendészeti osztály munkatársai folyamatosan figyelni fogják.

Az önkormányzat a környéken élő lakosok segítségét is kéri a probléma mielőbbi felszámolása érdekében. Ha azt tapasztalják, hogy a játszótér környékén vagy a kerület más területein ismeretlenek károkozási szándékkal tartózkodnak, és ebből adódóan gyerekeket veszélyeztetnek, értesítsék a rendészeti osztályt.

A Rendészeti Osztály a hét minden munkanapján ügyfélfogadást tart a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (1153 Budapest Bocskai u. 1-3.) és a +36 1 305 3230, +36 80 203 8040 telefonszámon, ahol munkatársuk fogadja a bejelentéseket és felvilágosítást nyújt a közterület felügyelői intézkedésekről. Ügyeleti telefonszámuk ügyfélfogadási időn kívül a +36 1 305 3147.

Comments are closed.