Kényszerkaszáltat a hivatal

– Idén kapott új feladatot a Répszolg, a parlagfű-mentesítést is a cég végzi a kerületben. Ez annyit tesz, hogy az eddig is elvégzett, a cég tevékenységi körébe tartozó feladaton túl – az önkormányzati területek megtisztítása a súlyosan allergén gyomnövénytől –, most a nem önkormányzati, zömmel magántulajdonban lévő ingatlanok parlagfű-mentesítését is a társaság végzi a hatósági főosztály megbízásából. Pontosabban végezteti alvállalkozó bevonásával, hiszen olykor olyan nagy területekről van szó, amelyekhez a Répszolg eszközparkja nem elegendő – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől.
Szeptember elejéig két kényszerkaszálást rendelt el a hatósági főosztály, de várhatóan lesznek még idén ilyen akciók, mivel a csapadékos időjárás igencsak kedvezett a gyomosodásnak. Egy-egy alkalommal mintegy 70 ezer négyzetméternyi területet kaszáltatott le kerületszerte több helyszínen a Répszolg, amely alkalmanként 1,2 millió forintba került.
– A parlagfűvel legfertőzöttebb területek zömmel a kerület határában vannak, általában használaton kívüli telephelyeknél, így például a Városkapu utcában, a Csomád utcában, a Mogyoród útján, a Székely Elek úton vagy a Késmárk utcában – tette hozzá az ügyvezető.

Comments are closed.