Kényelmes kezelések

A nyáron új vizsgálószéket kapott a Bezsilla Nándor utcai gyermek-fogszabályozás.

Dr. Gerber Mónika munka közben/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Gerber Mónika munka közben/Fotó: XV Média, Vargosz

– Mindnyájan nagyon örülünk a modern eszköznek – mondta dr. Gerber Mónika szakorvos. – Nekünk, orvosoknak is jóval kényelmesebb lett a munka, ráadásul a széket a másik oldalról az asszisztens is tudja állítani és kezelni. A tapasztalatunk az, hogy a gyerekeknek is jóval kényelmesebb így a vizsgálat.
A székcserét természetesen nem csak a komfort növelése indokolta, a korábbi eszközön több funkciót sem tudtak már működtetni. Az új eszközön viszont minden gombnyomásra mozdul, ezért az orvosok, dr. Gerber Mónika szakorvos, dr. Stotz Andrea főorvos, dr. Szabó Krisztina szakorvos is könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudnak dolgozni.
Az Országos Egészségügyi Pénztár csak 18 éves korig támogatja a fogszabályozást. Felnőttkorban már csak a magánrendelők szolgáltatásait lehet igénybe venni, éppen ezért nagyon fontos, hogy lehetőleg gyermekkorban elvégezzék a beavatkozást.
Egy új székkel nem lehet vonzóvá tenni a fogszabályozást, de tény, hogy azok a gyerekek és szülők, akik a fogorvos fogszabályozásra tett javaslatát komolyan veszik, modern körülmények között vehetik igénybe a szolgáltatást.

Comments are closed.