Kéményseprők nagy munkában

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint  kéményseprő-ipari szerv, a 2022. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit Budapest főváros kerületi bontásban elkészítette.

Az ütemtervvel, és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ elérhető az alábbi honlapon: www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu 

A teljes lista ITT is letölthető.

A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, érdemesebb ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzést. Nem szükséges ezzel a fűtési szezonig várnunk, foglalhatunk időpontot minél hamarabb, mivel így nagyobb az esély a gyorsabb ügyintézésre, a várakozási idő rövidebb.

2018. január 1-je óta a jogszabályváltozások értelmében a kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz, az ellenőrzésre időpontot kell egyeztetni. Magánszemélyeknek az időpontfoglalás, a kémény ellenőrzése, és ha szükséges, a tisztítás is ingyenes.

Az, hogy kéményseprő cég vagy a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes kéményseprést, az lakóhelytől függ.

https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ weboldalon az ügyfélszolgálat ikonra kattintva irányítószám alapján ki lehet keresni, hogy a katasztrófavédelemnél, vagy valamelyik kéményseprőcégnél kell-e időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre. Időpontot ugyanitt lehet foglalni. Telefonos ügyintézésre is van lehetőség a 1818-as telefonszámon, ahol a telefonos menüben a 9-es, majd 1-es nyomógombot kell megnyomni.

Statisztikák szerint minden hatodik lakástűz a kéményben keletkezik. Azért, hogy a kéménytüzeket és a szén-monoxid-mérgezés veszélyét elkerüljük, célszerű már most tenni otthonunk biztonságáért.

Ha gázzal fűtünk, akkor a kéményt kétévente, ha szilárd tüzelővel, akkor pedig évente érdemes szakemberrel megnézetni. Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével.

A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők.

 

 

Comments are closed.