Kedves üzenetek a kertvárosban

A pozitív üzenetek erejét használja egy kezdeményezés Rákospalota kertvárosában. Rövid, kedves üzeneteket helyeznek ki a helyiek saját kerítésükre, vagy a játszótér vagy egyéb intézmény kertkapujára. Somodi Veronika és Vagyócki Anita mesélt arról, hogyan született meg az ötlet és mi a céljuk vele.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Hasonló kezdeményezés már van Budapesten, és amikor Vagyócki Anita írt egy e-mailt a Tegyünk Együtt Rákospalota-Kertvárosért Közhasznú Egyesületnek (TERKE), azonnal támogató és biztató válaszokat kapott. Az itteni lakosokra eddig is jellemző volt, hogy keresték egymással a kapcsolatot, tenni akartak a közösségért.
A szöveget végül Magyari Ildikóval és Barta Ildikóval közösen készítették el, és eddig negyvenöt üzenetet írtak meg. Van köztük bátorítás, idézet, mindenki hozta a saját kedvenc gondolatait.
Az A5-ös méretű nyomtatott, kalligrafált szövegek eredeti célja az volt, hogy „tegyük szebbé a világot kedves üzenetekkel”. Vagyócki Anita elmondta, azt szeretnék, hogy karácsonyig kint legyenek az üzenetek, mert az ünnepet sokaknak nehéz megélni, nem feltétlenül anyagi okokból, hanem érzelmi szempontból. Ezért is választották ezeket a pozitív üzeneteket.
Somodi Vera szerint sokszor érezhetjük, hogy az üzenet talál meg minket, és nem mi találjuk meg az üzenetet.
Akik szeretnének bekapcsolódni, a kész üzeneteket Magyari Ildikótól tudják átvenni előzetesen egyeztetett időpontban a Kertvárosi Kamrában. A papírokat Rákospalota többi részén is ki lehet rakni, hiszen a pozitív üzenetek mindenhol célba találnak.

Comments are closed.