Kedvenceink orvosi szemmel

A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesületet szoros munkakapcsolat fűzi dr. Vainer Attila állatorvoshoz.

Ez az együttműködés annak is köszönhető, hogy itt lakom a kerületben. Pestújhelyen nőttem fel, és ma is ott élek, így bármikor elérhető vagyok. Másrészt értékelem azt a lelkesedést, amit helyi állatvédők végeznek, és úgy érzem, mint hivatását szerető orvosnak nekem is hozzá kell tennem valamit ehhez a munkához  – mondta dr. Vainer Attila.

Nos, így lett Vainer doktor úr a kerületi állatvédők első számú orvosa. Ő az a szakember, akit a nap nagy részében fel tudnak hívni, hogy segítsen egy talált állaton.

Sok fajta állat megfordult már nálam. Természetesen kutyából és macskából van a legtöbb, de a madarakból is bőven akad, illetve számos kisebb testű vadállatot, a süntől a mókuson át egészen a rókáig behoztak már a rendelőmbe. Ezek jó részét sikerült ellátnunk, csak elenyésző azon egyedek száma, amelyeket el kellett altatnunk.

Fotó: Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesületet

Az állatvédelmi beavatkozások száma pedig évről évre nő, ma már dr. Vainer Attila kapacitásának 10-20 százalékát ez a tevékenység teszi ki.

Sokan nem tudják, mekkora erőfeszítést végeznek az állatvédők. Mennyi energiát fektetnek bele, hogy egy-egy állatot megmentsenek. Állatorvosi szemmel nézve több millió forintot fordítanak arra, hogy életeket mentsenek.

Van, hogy egy sérült sünit hoznak be hozzám. Majd elköltenek az állat rendbehozatalára ötvenezer forintot, hogy aztán kivigyék az erdőbe, és szabadon engedjék. Az állatvédelem sajnos nagyon sok pénzbe kerül, a gyógyszereket, kezeléseket meg kell fizetni, és csak a nagyon elkötelezett emberek képesek erre. 

Szerencsére a kerületben akadnak ilyen jótevők, közül néhányan már állatorvosi asszisztensi képesítést szereztek dr. Vainer Attilától, aki „mellékállásban” ezzel is foglalkozik.

Comments are closed.