Karatésaink alaposan bekezdtek

Fantasztikusan kezdték a 2018-as esztendőt a magyar és azon belül a kerületi karatésok, akik az idei esztendő első jelentősebb nemzetközi viadalán, a horvátországi Samoborban rendezett nemzetközi versenyen több érmet szereztek – írta a karate szövetség.

Katában (formagyakorlatban) a magyar válogatottnál csak a szlovákok bizonyultak eredményesebbnek, kumitében (küzdelemben) pedig az MTK (a volt Dynamic) együttese az összes résztvevő klub között a harmadik helyen végzett.

Forrás: karateszövetség

Forrás: karate szövetség

A Grand Prix Croatia elnevezésű versenyen küzdelemben több mint 1200-n, formagyakorlatban pedig mintegy 500-an indultak. A kerületi sportolók közül küzdelemben az őszi korosztályos vb-n bronzérmes Tamás Ferdinánd ezúttal megnyerte a 21 éven aluliak 67 kilogrammos súlycsoportjának versenyét. Ugyanebben a korosztályban Czagány Dóra ezüstérmes lett.

A kadeteknél Ilankovic Aleksandra szintén ezüstérmet szerzett. A legkisebb korosztályban Medve Patrik és Fischer Bálint első, Kovács Gergely második, Tóth Zsombor, Takács Eszter, Dalnoki Szofi és Nagy Zoltán a harmadik helyen végzett. Nem mellékesen a szintén kerületi UTE Kai Sei színeben versenyző Bihary Boglárka is bronzérmes lett a kadettek között.

Mit lehet ehhez hozzátenni: soha ennél rosszabb évkezdetet!

Comments are closed.