Karácsonyi hangulat a Belvárosban 

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Ez nagyon jó hír, mert az 1998 óta működő vásár tavaly a pandémia miatt elmaradt, és bizony a jelen helyzetben is bizonytalan volt a megnyitása.

Advent a várakozás ideje – mondta Faix Csaba, a vásár működtetését végző Budapesti Brand Zrt. vezérigazgatója –, és mi is hosszú ideje vártunk arra, hogy kinyithassuk végre a kapuinkat a nagyközönség előtt. 

A november 19-től december 31-ig tartó Karácsonyi Vásár azonban pont a járványügyi helyzet miatt kicsit más lesz, mint a korábbi hasonló rendezvények. 

Az idei vásárt korlátok, pontosabban kordonok mögé kellett szorítanunk – mondta Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a nyitóünnepségen. – A vásár területére csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, de bízunk benne, hogy az itt tapasztalható ünnepi hangulat mindenki számára némi gyógyírt jelent ennek a nehéz évnek a végére.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A szervezőktől megtudtuk, a több mint ötven árust már a nyáron, előzetes pályáztatást követően kiválasztották. Ennek a szűrőnek az volt a lényege, hogy csak valódi hazai kézműves termékek kerüljenek a pultokra. Nagyon fontos szempont volt, hogy a vásár a hazai látogatók számára is pénztárcabarát legyen, ezért az árak is így lettek kialakítva. Járványügyi szempontból elmaradnak a karácsonyi vásárokon megszokott koncertek és színpadi programok, maximum a Mikulás és az adventi gyertyák téríthetik el a termékekről és a finom forralt borokról a vásárlók figyelmét. Újdonság az is, hogy a rendezvényen már nem kapható olyan termék, amely olyan állatból készült, melyet kizárólag a szőrméért tenyésztettek.

Comments are closed.