Kampánynyitó sajtótájékoztató – videóval

Kampányindító sajtótájékoztatót tartott augusztus 13-án Németh Angéla, a RáTE és a Szolidaritás Mozgalom közös polgármester-jelöltje, aki élvezi a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatását is.

Fotó: XV TV

Fotó: XV TV

“Elkezdődött az aláírásgyűjtés az időközi polgármester-választásra a kerületben” – jelentette be Németh Angéla, aki a RáTE és a Szolidaritás Mozgalom közös jelöltjeként indul a szeptember 30-i időközi választáson és jelenleg a kerület polgármesteri jogkörrel felruházott alpolgármestere.

Az augusztus 13-i kampánynyitó sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy szeretné, ha megmaradna a baloldali vezetés a kerületben, és ezzel országos szinten is meg tudnák állítani a jelenlegi kormányzópárt erősödését. Ehhez pedig kérte a választók és a média támogatását. Németh Angéla arra is kitért, hogy támogatják baloldali pártok, mögé állt a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok, továbbá több civil szervezet is.

A kampányáról elmondta, hogy pozitív üzeneteket kíván a választókhoz eljuttatni, de ha támadják, akkor nem hagyja majd válasz nélkül a vádakat. Azt is kifejtette, hogy rengeteg félrevezető szórólap jelent meg a kerületben, éppen ezért felhívta a figyelmet arra, hogy az általuk kiadott szóróanyagok mindegyikén van impresszum és logó, amikkel beazonosítható az üzenet feladója, a jelölőszervezetek és támogatók.

A sajtótájékoztatón részt vett Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke is, aki reményét fejezte ki, hogy Németh Angéla a kerület polgármestere lesz a szeptember végi választás után, és tovább tud menni azon az úton, amit Hajdu László jelenlegi országgyűlési képviselő még polgármesterként elkezdett. Az elnök azt is kifejtette: ez a kampány már nemcsak a XV. kerületről szól, hanem arról is, hogyan fut neki az ellenzék az Európai Parlament és a hazai önkormányzati választásoknak 2019-ben.

Mint mondta, az sem véletlen, hogy a RáTE és a Szolidaritás Németh Angéla jelölő szervezete, ugyanis mind a két mozgalom mindig is a dolgozókkal, a munkásokkal, illetve a rászorulókkal foglalkozott. „A magyar ellenzéknek az a dolga, hogy azokkal foglalkozzon, akik a mindennapi megélhetésükért dolgoznak, harcolnak akár több munkahelyen is” – hangsúlyozta az elnök. Azt is elmondta, hogy miden készen áll egy bátor, pozitív értékekre épülő kampányra a kerületben.

Comments are closed.