Kampánykezdet és fórum a kerületben

Miután eldőlt, hogy Karácsony Gergely (jelenlegi zuglói polgármester) lesz Tarlós István ellenfele az októberi főpolgármesteri választáson, az Összefogás tagjai a kerületi polgármester- és képviselőjelöltek személyében is megegyeztek. Karácsony Gergely pedig jónak látta, ha személyesen mutatja be a kerületi jelölteket a sajtó képviselőinek. Körútját a kerületünkben kezdte, ahol július 15-én Németh Angéla jelenlegi polgármesterrel, polgármesterjelölttel, valamint Hajdu László országgyűlési képviselővel és az ellenzék 14 önkormányzati képviselőjelöltjével állt a sajtó nyilvánossága elé.

– Amit vállaltunk, azt teljesítettük is – mondta a főpolgármester-jelölt a Karácsony Benő parkban -, létrejött Budapesten az ellenzéki összefogás. Sok tárgyláson vagyunk túl, most azonban már azon vagyunk, hogy az ígéreteinket is valóra váltsuk.

Németh Angéla polgármester nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az őszi választásokon is ő vezetheti majd az ellenzék csapatát a XV. kerületben.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Soha nem indult még ilyen erős szövetség a kerületünkben egy választáson. Fontos szövetség ez, melynek tagjai pontosan tudják: az elmúlt hónapokban a hétköznapok harcai mellett új frontot nyitott a kerület életében egy spontán összeállt fideszes bosszúkoalíció – mondta a polgármester.

A jelöltek délután fórumot tartottak az újpalotai együttműködési irodában, a rendezvény moderátora a Párbeszéd szóvivője, Barabás Richárd volt.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Karácsony Gergely elmondta, az előválasztás legfontosabb üzenete az volt, hogy hetvenezer ember ment el szavazni. Véleménye szerint ez a hetvenezer választópolgár olyan „emberközpontú” politikára szavazott, amely képes leváltani a jelenlegi erőszakos, szűk réteg érdekeit képviselő kormánypolitikát.

Hasonló nézeteket vallott Németh Angéla is, aki nem titkolta, hogy kevésbé türelmes és toleráns politikus, mint elődje és mentora, Hajdu László volt, ám a célja ugyanaz, mint a jelenlegi országgyűlési képviselőé: „minden eszközzel és minden lehetséges módon a kerület és az itt élők érdekeit kívánja képviselni”.

Comments are closed.