Kampány emberi hangnemben

Kihelyezett lakossági fórumot tartott a Demokratikus Koalíció a 12. számú választókörzet újpesti oldalán. A víztorony közelében meghirdetett rendezvényre sok érdeklődő jött el, akik Barkóczi Balázs, a DK szóvivője és a XV. kerületi baloldali országgyűlési képviselőjelöltje mellett Vágó Istvánnal, a népszerű műsorvezetővel és a DK elnökségi tagjával is személyesen találkozhattak. 

Egy választást csak akkor lehet megnyert, ha már lezárult a szavazás, összeszámolták a voksokat, és kihirdették a győztest – mondta Barkóczi Balázs. Hozzátette: a választást csak úgy lehet nyerni. ha dolgozik érte az ember. Szerinte nem az a jó politikus, aki sokat és jól tud beszélni, hanem az, aki képes meghallgatni az embereket.

„Mi úgy építettük fel a kampányunkat, hogy minél többet legyünk az utcán, minél többet legyünk az emberek között, hogy ne mi mondjuk meg, mi legyen, hanem ők mondhassák el, hogy mit szeretnének” – jegyezte meg Barkóczi.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A szeptember 13-i köztéri fórumon a lakosok elsősorban az egy nappal korábbi miniszterelnök-jelölti vita értékelésére voltak kíváncsiak.

Nagyon vártam már ezt televíziós műsort, mert 2006 óta, a méltán híres Orbán-Gyurcsány vita óta nem volt ilyen rendezvény – mondta Vágó István. – Erre pedig nem igazán találni példát Európában, maximum Ázsia egyes országaira jellemző ez a vitanélküliség. Úgy látszik, a kormány ezt a gyakorlatot részesíti előnyben. A mi előválasztási vitánkra azt mondhatom, hogy engem is meglepett, mert minden jelölt nagyon tetszett. Jó volt a mezőny, és úgy vélem, ez az ügyünknek is jót tesz, mert azt bizonyítja, hogy a baloldalon, hiába több pártból áll az összefogás, közel vannak egymáshoz az elképzelések. A kormánypárti sajtó másnapi reakciójából is ez volt kiolvasható. 

Vágó István kitért Ferenc pápa szeptember 12-i Hősök terei beszédére is, mely szerinte egy burkolt és udvarias üzenet volt a kormány számára a sajtó, a közvélemény és az ellenzék elnyomásáról. 

A szeptember 13-i fórum fesztelen hangnemben folytatódott, a résztvevők mind a DK-jelöltjét, mind pedig Vágó Istvánt kötetlenül kérdezhették.

Barkóczi Balázs bejelentette: szeptember 15-én 14 órától az újpalotai Fő téren is tart majd utcafórumot, ahol dr. Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, és a DK frakcióvezető-helyettese lesz majd a vendége.

Comments are closed.