Kampányoltak az egészségért

Az egészséges kerület mellett kampányolt a Rákos úti szakrendelő menedzsmentje a május 11-i szűrőnapon. Az egészségnapról Sándor Gyuláné szemészeti asszisztens adott összegzést. 

Sándor Gyuláné, a rendezvény egyik szervezője elmondta: – Idén is a labor-, a vérnyomás- és EKG-vizsgálat, a diabetológia, a bőrgyógyászat és az érsebészet volt a legnépszerűbb, de sokan vettek részt a légzésfunkció-vizsgálaton, a szemészeten, a nőgyógyászaton, a röntgenen, valamint a fogszabályzáson is sokan megfordultak.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az idei egészségnap repertoárjából a szűkebb büdzsé miatt hiányzott a csontsűrűség- és az allergiavizsgálat, amit néhányan szóvá is tettek. Remélhetőleg az őszi programon már ezek a szűrések is helyet kapnak majd.
– Szerencsére, a partnereink most sem hagytak cserben bennünket, így számos érdekességgel tudtuk még színesíteni a programot – mondta a szakember.
A földszinten például a mentősök tartottak újraélesztési ismereteket az érdeklődőknek. A sláger azonban a második emeleten található denevérpad volt.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Az idén rendkívüli eseményről, akut betegek sürgős kiszűréséről sem tudok beszámolni, ennek ellenére is azt mondanám, hogy az egészségnap elérte a célját, mert ismét felhívta a figyelmet az egészségünk védelmére – mondta az asszisztens.

Comments are closed.