Kaleidoszkópok és tangramok készültek

A lassan két évtizedes múltra visszatekintő kerületi technikaversenyt február 18-án tartották a Czabán suliban. Az idei megmérettetésre 5-5 csapat jelentkezett, s a zsűrinek most is nagyon nehéz volt kiválasztani a jók közül a legjobban sikerült alkotásokat.

Technikaverseny/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Technikaverseny/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerület általános iskolásai két kategóriában, 5-6. és 7-8. évfolyamban mérhették össze ügyességüket. A versenyre 5-5 kerületi általános iskola nevezett háromfős csapatokkal. Az 5-6.-osoknak idén egy optikai játékot, kaleidoszkópot, a 7-8.-osoknak pedig egy kínai kirakós játékot, tangramot kellett készíteniük a rendelkezésükre álló 1 óra alatt – tudtuk meg Pálinkás Tiborné Olga nénitől, aki már 10 éve rendezi a versenyt.

Míg a zsűri visszavonult döntést hozni, a versenyzőket sütemény és üdítő várta. Az 5-6.-osok versenyében a Szent Korona Általános Iskola csapata győzött, tagjaik: Gyömbér Emese, Ipach Balázs és Varga Jázmin. A 7-8.-osok közül szintén a Szent Korona Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak. Ez azt is jelenti, hogy Füredi Krisztián, Sike Ádám és Szives András képviselhetik kerületünket a budapesti versenyen.

Az 5-6.-os díjazottak csokoládét kaptak, s a verseny rendezőjének saját készítésű ajándékait. Az elsők poláranyagból varrt pénztárcával, szemüvegtokkal és tolltartóval gazdagodhattak, a 2. és 3. helyezett csapat tagjai pedig hímzett füzetsarokvédőt kaptak. A többiek sem mentek haza üres kézzel, Olga néni ugyanis a verseny minden résztvevőjét megajándékozott egy kisebb füzetsarokvédővel.

A verseny második részét, a kerületi életvitel versenyt február 25-én tartják a Czabánban.

Comments are closed.