Jubileumi torna a kerületi grundokon

Tizedik alkalommal rendezte meg a Miénk a Grund! amatőr kispályás labdarúgó-bajnokságot a kerületi önkormányzat, a Csokonai Kulturális és Sportközponttal, valamint a REAC Sportiskolával közösen.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az időjárás is kegyes volt szeptember 23-án a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, a beígért eső ugyanis elmaradt. Az előrejelzésekben jósolt rossz idő miatt azonban a vártnál kevesebben jelentkeztek a tornára, de így is izgalmas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. A jubileumi sportesemény döntőjét hagyományosan a Szerencs utcai dupla „dühöngőn” tartották. A finálét a torna két legjobb csapata, az Albán Focisuli és a Lépések FC vívta. A kiélezett küzdelmet hozó gólzáporos döntőt végül 7-6-ra a focisulisok nyerték. A harmadik helyen a Santos, a negyediken a Noname FC, majd a Nádastó, legvégül pedig a Léránt FC végzett.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A torna döntőjét Hajdu László polgármester és Bitvai Nándor bizottsági alelnök is végignézte, majd mindketten gratuláltak a győzteseknek és a helyezetteknek.

A focitorna 2011-ben kezdődött, amikor is az önkormányzat több lakótelepi bitumenes focipályát felújított. Az első három évben tavasszal és ősszel is rendeztek ilyen sporteseményt, azóta viszont csak évente egy alkalommal, mert a tavaszi tornát a műfüves focipályákon tartják.

Comments are closed.