Jövőre már állhat a zajvédő fal

Lakossági tájékoztatón mondták el a tervezők, hogyan és milyen zajvédő falat képzelnek el a Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti szakaszon. A február 11-én tartott fórumon a szakemberek arra is kíváncsiak voltak, hogy a lakosság melyik elképzelést támogatja. Az önkormányzat részéről Hajdu László polgármester, Németh Angéla alpolgármester, dr. Pintér Gábor alpolgármester és több önkormányzati képviselő is részt vett a tájékoztatón.

Németh Tibor főosztályvezető, dr. Pintér Gábor, Hajdu László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Németh Tibor főosztályvezető, dr. Pintér Gábor, Hajdu László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A beruházásról a terveket készíttető BKK projektvezetője, Rácz Zoltán elmondta, úgy számolnak, hogy idén lezárulhat a tervezés, az engedélyeztetés, és a közbeszerezési eljárást követően 2017 első felében kezdenék a fal kivitelezését. A technológiákat figyelembe véve a tervezők átlátszó, tömör és alul tömör felül átlátszó fal építésében gondolkodhatnak. A zajvédő falat vagy az M3-as autópálya mellett vagy a Gábor Áron utcai oldalon húznák fel.

Mind a kivitelezésről, mind a nyomvonalról véleményt mondtak a lakosok. A jelenlevők többsége úgy gondolta, hogy a falat az M3-as autópálya mellett 1,5-2 méterre kellene megépíteni úgy, hogy az alja 1,5 méter magasságig tömör, a felső része pedig áttetsző legyen.

A tájékoztatóról további részletek az ÉLETképek 3. számában olvashatnak.

Comments are closed.