A jövő vizes bázisa

Sajtótájékoztatót tartott az önkormányzat vezetése, Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester, Victorné dr. Kovács Judit és Tóth Imre alpolgármesterek. Az esemény helyszíne az Észak-Pesti Kórház Neptun utca – Pestújhelyi út sarkán levő területe, témája pedig a tervezett uszodaberuházás volt.

– A Magyar Vízilabda Szövetség már 2015-ben jóváhagyta az YBL Water Polo Club Egyesület sportfejlesztési programját. A klubbal egy kerületi uszoda közös megvalósítása miatt az önkormányzatunk is felvette a kapcsolatot – mondta Németh Angéla. – A képviselő-testület az uszoda helyszínének az Észak-Pesti Kórház ingatlanján levő területet fogadta el. Az egyesület és az önkormányzat megállapodást kötött egymással, hogy a tervek elkészülhessenek, és a beruházás taofinanszírozással megvalósulhasson.

Tóth Imre, Németh Angéla, Victorné Dr. Kovács Judit/Fotó: XV Média, Vargosz

Tóth Imre, Németh Angéla, Victorné Dr. Kovács Judit/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla elmondta, hogy a testület tavaly áprilisban jóváhagyta a végleges tervezési programot, és támogatta az egyesület sportágfejlesztési programját is, amelyet aztán a szövetségnek benyújtottak.

– A testület azt is jóváhagyta, hogy az egyesület az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében bruttó 32 millió forintot fordítson az építési tervek elkészítésére. Mára jogerős építési engedéllyel rendelkezünk, és elkészültek a létesítmény kiviteli tervei is. Az elképzelések szerint a kerületi uszodában lesz egy 33×25 méteres 2,10 méter mélységű versenymedence, egy 25×21 méteres 1,90 méter mély kültéri medence – télen sátorral befedhető – és egy 7×14 méteres 80 centiméter mélységű tanmedence – tette hozzá Victorné dr. Kovács Judit. – Az uszoda wellness-szolgáltatásokkal is kiegészül, de a legfontosabb, hogy a vízfelülete megközelíti az 1500 négyzetmétert.

– A létesítmény a lakosság számára nyitvatartási időben látogatható, a tanmedencében a kerületi iskoláknak lesz az úszásoktatás – folytatta Tóth Imre. – Az egyesület a délutáni idősávokban tartja majd a vízilabdaedzéseket minden korosztály számára. A nagymedencében hétvégenként mérkőzéseket is rendeznek. Az együttműködés értelmében az uszodát az egyesület 15 évig használhatja majd. További részletek az Életképek 12. számában olvashatók.

Comments are closed.