Jószomszédi viszony

Újabb állomásához érkezett a kerületi játszótér-felújítási program. Ezúttal az Ozmán utcai létesítmény gazdagodott néhány újdonsággal.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– Nagy igény volt erre a játszótérre, amit az elmúlt hat év igazolt is – mondta Legárd Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője. – A játszóteret 2014-ben adtuk át a nagyközönségnek, és azóta is nagy népszerűségnek örvend.
Köszönhetően annak, hogy a park jó helyen van és kiváló adottságokkal rendelkezik. Az uniós forrásból épített játszótér ugyanis kiemelkedik a kerület hasonló közösségi terei közül. Az Ozmán utcai az egyetlen, amelyik strandröplabdapályával rendelkezik. Ezenkívül 2014-ben itt létesült először szabadtéri fitnesszpark, amit az idősebb korosztály is használhatott. A modern játszótéren van mosdó, gondnoki iroda, ivókút, napelemes világítás és a homokozó, fölött egy napvitorla biztosítja az árnyékot.
– Az idő múlásával, illetve a nagy igénybevétel következtében volt, ami már leamortizálódott. Így például a nagy viharok miatt megtépázódott napvitorlát kicseréltük. A nyári nagy melegekre tekintettel egy párakaput is felszereltünk a téren, illetve a kisebbekre gondolva az egyik sarokban egy trambulint is kialakítottunk – mondta Legárd Krisztián képviselő. Hozzátette, legalább annyira büszke a szomszédos kutyafuttatóra is, mivel hatékony közösséget kovácsolt össze a MÁV-telepen. A lokálpatrióta csapat pedig egy országos pályázaton elsöprő fölénnyel 3 millió forintot nyert a kutyás terület felszerelésére. Ezt az összeget az önkormányzat 2 millió forinttal kiegészítette, ennek köszönhetően ma már egy minden igényt kielégítő park áll a kutyások rendelkezésére is – jegyezte meg.
Az önkormányzati képviselő a területbejáráson arra is kitért, miszerint a kutyafuttatóban is terveznek további fejlesztéseket. Lesz majd medence és itató is a kis kedvencek számára, illetve nemrégiben a kutyás rész is olyan napelemes világítást kapott, mint amilyet a szomszédos játszótér.
A két felújított létesítmény azt is bebizonyította, hogy rendezett körülmények között a kutyások és a gyermekes családok egymás mellett is békésen megférnek.