Jól jött a segítség

Különleges vendégei voltak június 9-én a XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központnak, amely a járványügyi helyzet miatt zárva van a gondozottak elől. Ezen a napon azonban megnyitotta kapuit az intézmény, így az önkormányzat néhány tagja, Tóth Veronika és Tóth Imre alpolgármesterek, Makai Ferenc önkormányzati képviselő és Mihály Gergő a Népjóléti Bizottság külsős bizottsági tagja személyesen tudták átadni Némethné Varga Viktória egységvezetőnek az adományukat.

Fotó: XVMÉDIA, Vargossz

– A halmozottan fogyatékossággal élők családjai nagyon nehéz helyzetben vannak, hisz már három hónapja nem hozhatják gyermeküket a megszokott környezetbe – mondta Tóth Veronika alpolgármester.

A vendégek közül Mihály Gergő a teljes, míg Tóth Veronika, Tóth Imre és Makai Ferenc a tiszteletdíjának egy részét ajánlotta fel a nehéz helyzetbe került kerületi családok, intézmények támogatására.

– Jelképes ez az ajándék, de mégis jól jöhet. Ezúttal közel 300 ezer forintból 37 családnak vásároltunk be élelmiszereket, illetve tisztítószereket – tette hozzá Tóth Imre alpolgármester.

A jótékonysági akciónak két ötletgazdája volt. Mihály Gergő már megbízatása kezdete óta jótékony célra fordítja teljes tiszteletdíját. Korábban támogatta a nappali melegedőt, az ÉNO-t, a FENO-t, illetve a járvány első szakaszában nagy mennyiségű arcmaszkot vásárolt az Egyesített Szociális Intézmények dolgozói számára is. Tervei szerint a nyári hónapokban a Gergő utcai gyermekotthonban a leamortizálódott székeket cseréli majd le, illetve gyümölccsel támogatja majd a napközis tábort is.

A másik ötletgazda pedig az ÖTHÉT Egyesület elnöke, Makai Ferenc volt, aki szintén személyes elhatározásból a tiszteletdíjának egy részét a járvány ideje alatt karitatív célokra fordítja. Ő volt az, aki a jótékonykodókat összefogta, és, aki a június 9-i FENO-s látogatást is megszervezte.

– Nagyon köszönjük ezt az önzetlen segítséget – mondta Némethné Varga Viktória egységvezető. – Ez a három hónap minden családot nagyon megviselt. Reméljük, már a járvány végéhez közeledünk, és a fokozatos nyitás első lépése lehet, hogy ezt a 37 csomagot kiosztjuk a családoknak.