Jöhet már a hó, a fagy, a jég

Felkészült a téli időjárásra a kerület városüzemeltető cége, a Répszolg. Mind az emberek, mind a gépek készenlétben várják, hogy ha szükséges, megtisztítsák a kerületi kezelésbe tartozó utakat, járdákat a hótól, jégtől.

Demeter János/Fotó: XV Média, Vargosz

Demeter János/Fotó: XV Média, Vargosz

A társaságnál elkészítették az úgynevezett téli intézkedési tervet, ami december 1-jétől lépett hatályba, s pontosan meghatározza személyekre, felelősökre, gépekre, úthálózatra lebontva a feladatokat – mondta el Demeter János ügyvezető igazgató.

Amennyiben az időjárás szükségessé teszi, a hóeltakarításra, illetve a síkosságmentesítésre munkanapokon a Répszolg teljes személyi állománya hadra fogható, a munkaszüneti napokon pedig készenlétben vannak. Ilyenkor tizenkettő-tizenöt fő azonnal mozgósítható.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A hóeltakarítás először mindig az oktatási-nevelési és az egészségügyi intézmények, a lakosság ellátását biztosító üzletek környékén végzik először, a járdák, parki sétányok, gyalogutak síkosságmentesítésénél is ugyanezt az elvet követik.

A járdák síkosságmentesítését kötelezően sómentesen kell elvégezni, így a környezetbarát zeolit és kalcium-klorid vegyületét használja erre a célra a társaság.

– A katasztrófavédelem is szemlét tartott a Répszolgnál, mindent rendben találtak, hadra foghatónak ítélték a cég személyi és gépállományát – avatott be a részletekbe.

Comments are closed.