Jogsiváltozások januártól

Idén januártól már nem a közlekedési hatóság szervezi a tanulóvezetők vizsgáztatását, hanem az állam által alapított nonprofit cég, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. – adta hírül az MTI.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az átalakítással lényegesen csökkenhet az eddig megszokott 5-6 hetes várakozási idő. Másik előnye, hogy mivel az eddig köztisztviselőként tevékenykedett vizsgabiztosok cégalkalmazottak lettek, magasabb fizetéssel, várhatóan a korrupció is kevésbé fordul majd elő. További újdonság, hogy az átszervezett vizsgaközpontokban már bankkártyával is lehet fizetni, amire eddig nem volt lehetőség.
Tavaly év végén látott napvilágot az a hír, hogy 2019-től nem kell egészségügyi alkalmassági vizsgát tenni a jogosítvány megszerzéséhez. Ezt azonban nem sokkal a sajtóhír megjelenése után az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben cáfolta. Mint leírták, „más kormányrendelet változatlanul feltételül szabja az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzésének igazolását”. További részletek az Életképek 3. számában olvashatók.

Comments are closed.