Jó tett helyébe jót várj!

„Két évvel ezelőtt ellopták a tárcámat, miközben hazafelé utaztam a buszon. Benne volt némi pénz és minden iratom, bankkártyám” – mesélte egy olvasónk. Még aznap elment a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, de közben egy kutyasétáltató megtalálta a pénz nélküli tárcát, aki értesítette, így máris mehetett érte.

Fotó, illusztráció: XV Média, Vargosz

Fotó, illusztráció: XV Média, Vargosz

Még emlékezett arra, mennyi rettegett utánjárástól szabadult meg, hogy visszakapta az iratait, így amikor a lakása melletti bokrok alatt talált egy női táskát, azonnal bevitte a rendőrségre.
Ebből a táskából is csak a pénz hiányzott, benne volt az összes irat, a kulcscsomó, a szemüvegek és számos értéktelen, de a tulajdonosának fontos hétköznapi tárgy. A becsületes megtalálót azonban felvilágosították a rendőrségen, hogy a kerületi jegyző hatáskörébe tartozik a talált tárgyak kezelése, így a XV. kerületben ezt a feladatot a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati csoportja végzi. A talált tárgyakat a Bocskai utca 1–3. szám alatt lehet leadni (telefon: 305 3268; 305 3103), de a rendőrök is átviszik, ha náluk adják le.
A táska végül a lakóhely szerinti illetékes kormányhivatal okmányirodájába került, ahol átvehette a hölgy, akitől vélhetőleg ellopták. A történet így mindenki számára megnyugtatóan zárult, a hölgy visszakapta a táskáját, a megtaláló (és reményeink szerint a tisztelt olvasó) pedig új információval gazdagodott.

Comments are closed.