Jó magyar áru

Három éve várja saját készítésű hentesárujával a vásárlókat az újpalotai piacon a Kiss-Böllér Kft. Mint Kiss Ernő ügyvezetőtől megtudtuk, kizárólag hagyományos módon készített, mindenféle adalékanyagtól mentes, saját receptúra alapján előállított minőségi termékeket kínálnak. Jellemzően házi kolbászok, szalámik, májasok, disznósajt, szalonnafélék alkotják a kínálat alapját, de megtalálható náluk a különlegességnek számító szarvaskolbász is.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A füstölt húsok mellett, friss­árut is kínálnak, így nyáron népszerű a juhbélbe töltött grillkolbász, amely különféle ízesítéssel kapható. Kiss Ernő elmondta, hogy a magyar ízvilágnak megfelelő fűszereket használnak a családi vállalkozás fóti üzemében, ahol a termékeiket készítik. A húst egyelőre termelőktől vásárolják, de mint hallottuk, szeretnének létrehozni egy saját sertéstelepet és vágóhidat.
A feldolgozáskor a hagyományos technológiákat követik, ahogy 100 éve vágtak disznót, és ahogy most is készítik vidéken a családok a hurkát, kolbászt, szalonnát. Nem használnak ízfokozót, adalékanyagot, csak a szokásos sót, borsot, pirospaprikát és egyéb fűszereket. A csípős ízt a kolbászban erős pirospaprikával érik el. Füstölőjükben csak keményfaforgácsot használnak, hideg füstöléssel lassan, alaposan füstölnek – avatott be a részletekbe Kiss Ernő.
Az újpalotai piac új, termelői részén keddtől szombatig, a piac nyitvatartási ideje alatt várja a vevőket a Kiss-Böllér Kft.

Comments are closed.