Jó iramban halad a „Vasgolyó”

Megújul a Vasgolyó utcai Sporttelep, és ennek kapcsán a tervekről, a költségekről és az anyagi forrásokról, valamint a kerületieket érintő lényeges változásokról tartott lakossági fórumot a helyi önkormányzat április 12-én. A kerület vezetői és szakemberek mellett sok sportbarátot is közös gondolkodásra ösztönzött a téma.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A Vasgolyó utcai Sporttelep felett jócskán eljárt az idő, így felújítása, illetve modernizálása szükségessé vált. A fórumon Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester elmondta: a felújítási terveknél a lakók igényeit is figyelembe veszik.

A Vasgolyó utca 51. szám alatt egy teljesen új műfüves pálya létesülhet, ahol egy korszerű öltözőépület is helyet kap. A nagyobb beruházási munkákon kívül az épületbontás, a parkoló- és járdaépítés, a pályavilágítás, valamint a közműfejlesztés szükségessége is felvetődött.

A tervek ismertetésekor a jelenlévők alapvetően pozitívan fogadták a beruházást, de megfogalmazták az aggályaikat is. Főként a szomszédos lakóingatlanok helyzete, a parkolás és a járdafelújítás foglalkoztatta a megjelenteket. A hozzászólásokból kiderült, tartanak attól, hogy a nagyfeszültségű vezetékek miatt a labdarúgópályát át kell helyezni, ami így közvetlenül a szomszédos lakóingatlan kerítésénél lenne. Fontos kérdés volt a teniszpályák elhelyezése is.

A beruházás költségeiről elhangzott, hogy az önkormányzat saját forrásból csak a 10 százalékát tudja fedezni, a nagyobb részt, 90 százalékot pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség állja.

Comments are closed.