Jó hangú tanító

Első ízben, de nem utoljára rendezte meg a tanári kar Ki Mit Tud?-ját (Mit tudunk mi? címmel) a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola az elmúlt tanév végén. Az esemény egyik főszervezője Czellér-Kovács Rita tanító volt, aki fellépett a  műsorban. A fiatal pedagógus Galga-menti népdalokat énekelt, és a lászlós diákokból álló zsűri egyéni kategóriában őt találta a legjobbnak.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Sok mindent énekeltem már a pályafutásom során, de népdallal eddig nem léptem fel – mondta a győztes előadó. – Legutóbb mégis népdalokat választottam, mert úgy éreztem, ezt várják a legkevésbé tőlem.
S hogy mit is vártak a Rita nénit jól ismerők? Mondjuk egy ütős Depeche Mode- vagy The Cure-számot, de legalább egy jó Gerschwin-melódiát. Az újpalotai pedagógus ugyanis eddig inkább a rock és elvétve a jazz műfajában jeleskedett.
– Már néhány éve lászlós pedagógus voltam, amikor a barátaimmal megalapítottuk az In Signum rockzenekart, mellyel 2004 és 2006 között sokfele koncerteztünk – mondta a tanár.
Az együttes azonban hamar feloszlott, időközben Rita néni is férjhez ment, majd két gyermeke született, és nem sok ideje maradt a zenélésre. A tavalyi tanári Ki Mit Tud? azonban kapóra jött neki, hogy megint kiálljon a rivaldafénybe.
A terv az, hogy az idei tanév végén a lászlós pedagógusok ismét megmutatják, hogy az oktató-nevelő munka mellett még mi mindenben jeleskednek. Talán Rita néni is színpadra lép, és az sincs kizárva, hogy ezúttal megint valami újjal rukkol elő. Mondjuk egy eszperantó nyelvleckével, mert ő abban is kiváló.

Comments are closed.