Játék, sport a napközis táborban

A szokásoknak megfelelően idén is a Csokonai Kulturális és Sportközpont (CSKSK) működteti és szervezi a nyári napközis tábort, ami június 18-tól augusztus 17-ig várja hétköznaponként a kerületben lakó vagy az önkormányzat által működtetett általános iskolákba járó első-hatodik osztályos tanulóit (7–12 éves korig).

Napközis tábor, archív/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Napközis tábor, archív/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Egyedi kérelem alapján, a polgármester jóváhagyásával vehet részt a napközis táboroztatásban az a gyerek, aki a 14. életévét még nem töltötte be, de 12 évesnél idősebb, illetve aki nem a XV. kerületben lakik és nem az önkormányzat által működtetett iskola tanulója – tudtuk meg Ábri Lászlótól, a CSKSK igazgatóhelyettesétől.
A tábor helye idén is a Széchenyi tér 8–10. alatt található CSKSK Sportközpont és Czabán Általános Iskola lesz.
A gyülekezőhelyeken – Tanuszoda (Széchenyi út 89.); Kikötő – Ifjúsági Közösségi Sziget (Száraznád utca 5.); Budai II. László Stadion (Széchenyi tér 8–10.) – pedagógusfelügyeletet biztosítanak reggel fél 7 és fél 8, valamint délután 4 és 5 óra között.
Idén is sok-sok program várja majd a táborozókat. A kirándulások és a helyi programok térítésmentesen vehetők igénybe. Amiért fizetni kell, az a napi háromszori étkezés, ami naponta 606 forintba kerül. A kerületi gyerekek a napközis táborban ugyanazt az étkezési díjkedvezményt vehetik igénybe, amelyre a tanév során jogosultak voltak.
Fontos, hogy a tábor időszakára vonatkozó Palota gyermekétkeztetési kedvezmény iránti kérelmet a tábor kezdetét megelőző 5. napig lehet benyújtani – a határidő elmulasztása jogvesztő – az önkormányzat ügyfélszolgálati irodáján (Bocskai utca 1–3.).
A befizetés a Budai II. László Stadionban lesz. Azoknak a szülőknek, akiknek gyerekei térítésmentesen étkeznek, a befizetési napokon írásban meg kell rendelni az étkezést a következő hétre.

Comments are closed.