Járőröznek kerületszerte

A Sződliget utcai szelektív hulladékgyűjtőt figyeli egy térfigyelő kamera, így az az elmúlt hónapokban huszonegy illegális szemetelőt tudtak lefülelni az önkormányzati rendészek.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

“Az illegális szemétlerakás egy csikk eldobásával kezdődik és több zsák sitt lerakásával végződik. Az elkövetőket pedig csak akkor tudnánk tetten érni, ha állandóan ott posztolnánk a hulladéklerakók körül vagy a külterületeken. Erre azonban nincs lehetőségünk” – mondja Horváth Attila, az önkormányzati rendészek vezetője.

A Sződliget utcai lerakó kirívó példa, pedig jó lenne, ha többi szelektív hulladékgyűjtőnél is kiraknának kamerát.

“Amit a tisztább kerületért tenni tudunk az az, hogy a veszélyeztetett területekre fokozottan odafigyelünk” – mondja a vezető.

Nos, ilyen fokozott figyelem irányul a területekre októberben, amikor több – egyelőre tíz – alkalommal közös akciókat szerveznek a rendészek a rendőrökkel, a mezőőrökkel és a polgárőrökkel. Az egyenruhás járőrpárosok nemcsak szolgálati autókkal, hanem civil járművekkel is járőröznek. A mezőőrök például a külső területeken cirkálnak, ahol egyébként a közelmúltban a megszokott sitten és háztartási hulladékon kívül állati eredetű csontokat, sőt egy pokrócba csavart disznótetemet is találtak.

Horváth Attila elmondta, a tisztább XV. kerületért vívott harcban a lakosság segítségére is számítanak. Várják az illegális szemétlerakásokról szóló bejelentéseket, hogy minél eredményesebben tudják felvenni a harcot a notórius szemetelőkkel.

Comments are closed.