Járdaépítés, faültetés, gallyazás

Elkezdődtek az őszi munkák a kerület közterein. A feladatot ellátó Répszolg munkatársai faültetéseket végeznek a kiemelt helyszíneken, például a Magyarok Nagyasszonya-templom előtti ágyásokba pedig árvácskákat ültetnek az egynyáriak helyett, valamint az idei ötödik fűkaszálást is elvégzik.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Demeter János ügyvezető elmondta, a parkokban, a fák tövénél kinövő sarjak, vadhajtások tővágására is sor kerül ezekben a hetekben. A családi házas övezetekben is a járdák fölé belógó gallyakat eltávolítják, ezt a feladatot elsősorban közmunkások végzik majd, akik szakember felügyelete, irányítása mellett dolgoznak. Ezek a feladatok igen jelentősek, a Répszolg 2-3 évente végez ilyen jellegű karbantartó munkákat a kerület teljes területén.
Mint megtudtuk, november elején kerül sor a téliesítési munkákra, azaz akkor szedik be a kandelábereket díszítő muskátlikat, zárják el az ivókutakat, szökőkutakat.
– Javában tart még a járdaépítési program is a kerületben, még 40-50 cím hátravan az idénre tervezett munkákból. Ez azért fordulhat elő, mert ezek a járdák önerős pályázatok keretében épülhetnek meg, és a kivitelezés csak az önrész befizetése után kezdődhet el – magyarázta Demeter János.
A Répszolg alvállalkozók bevonásával elkezdte a föld­utakon a szilárd burkolatok építését, amelyet 100 százalékban állami támogatásból valósítanak meg. Idén két utcában dolgoznak. Elsőként a Városkapu utca kiépítését végzik el, a megvalósítás során az utat összekötik az M3-as autópálya túloldalán levő Mogyoród útjával. Így körforgalom jöhet létre a Mogyoród útja – Régi Fóti út – Városkapu utca vonatkozásában, ezáltal az üzletközpontok megközelíthetősége lényegesen javul. A másik út a Mogyoród útját köti majd össze a Bogáncs utcával.

Comments are closed.