Izgalmas, új kihívás

November közepétől Dr. Balogh Róbert címzetes alezredes a BRFK XV. kerületi rendőrkapitányságának a megbízott vezetője. Az új kapitányt „székfoglalóját követően” eddigi pályafutásáról és terveiről kérdeztük.

Dr. Balogh Róbert/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Balogh Róbert/Fotó: XV Média, Vargosz

– Megszokta már az új szolgálati helyét?
– Szép lassan igen. Ismerkedem a kapitánysággal, az önkormányzattal és a kerülettel is. A rendőri pályafutásomat, 22 évet a BRFK Gyorskocsi utcai épületében töltöttem, így egy kerületi kapitányság élete számomra is új terület. Az viszont tény, hogy izgalmas kihívásnak érzem ezt az új megbízatást.
– Ön eddig főleg ingatlancsalásokkal és korrupciós bűncselekményekkel foglalkozott. Tudja-e a BRFK-n szerzett tapasztalatait a kerületben is hasznosítani?
– Valószínűleg igen, de tény, hogy egy kerületben másfajta bűncselekmények jellemzőek. Azokról az ügyekről, melyekkel eddig foglalkoztam, csak ritkábban értesült a közvélemény. Egy kerületben azonban minden bűncselekmény kiemelten fontos, hisz arról sokan beszélnek.
– Van olyan terület, melyen jobb eredményekre törekszik?
– Minden területen lehet javítani, de vannak bűncselekménytípusok, amelyek gyakoribbak ezen a környéken. Szeretnék a jövőben a gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére nagyobb figyelmet szentelni.
– A főkapitány milyen útravalóval indította a kerületbe?
– Annyit kért tőlem, hogy úgy vezessem a kerületi kapitányságot, ahogy a BRFK Korrupciós Bűnözés Elleni Osztályát is vezettem. És én megpróbálok ennek a kérésnek megfelelni.

Comments are closed.