Ismét szedhetjük

Az újpalotai városrész, ezen belül a Zsókavár Projektterület megtisztítására és a környezettudatos magatartásformák népszerűsítésére, szemléletformálásra dolgozott ki egy programot „A Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában” megnevezésű projekt szoftelemein belül, az „Élhetőbb lakókörnyezet – szemétszedés és újrahasznosítás” lebonyolítása című projektelem keretében a Palota-15 Nonprofit Kft.
Mint Juhász Márton ügyvezető elmondta, a feladatok között szerepel az akcióterületen élő lakosság, az ott működő intézmények és gazdasági társaságok, valamint civil szervezetek minél szélesebb körű tájékoztatása a programról. A saját, százfős dolgozói állománya mellett további háromszáz fő önkéntest vonnának be a június 6-án és 20-án megrendezendő szemétszedési akcióba, amely a Zsókavár III-as akcióterületre terjed ki. Mindkét napon 9-től délután 1-ig gyűjtik majd a hulladékot az önkéntesek. A szemétszedéshez szükséges minden felszerelést a kft. biztosít.
A program részeként június 20-án, a szemétszedést követően hulladékból elkészítik az „Ügyelj környezeted tisztaságára!” piktogramot, melyet az akcióterületen állítanak fel.
A diákok számára jó hír lehet, hogy a szemétszedés beleszámít a középiskolások számára kötelezően elvégzendő 50 órás közösségi szolgálatba.
A programokra az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni Nádró Emesénél: asszisztens@palota-15.hu,06 20 515 2949

Comments are closed.