Ismét lesz egészségnap a kerületben

Idén is megrendezi hagyományos tavaszi egészségnapját a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény (Rákos úti szakrendelő), melyhez idén is csatlakozni fog a Zsókavár utcai gyermekorvosi rendelő. Az eseményt május 12-re időzítették.

Egészségnap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Egészségnap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Sándor Mária vezető asszisztens, a rendezvény főszervezője elmondta, az idei eseményre azokat várják, akik a hétköznapokon ritkán vagy egyáltalán nem fordulnak meg az orvosi rendelőkben.
– A tavaszi egészségnapunkat május 12-én reggel 8 és délután 2 óra között rendezzük – mondta a program főszervezője. – A felnőtteket a Rákos úti szakrendelőbe, a 14 év alatti gyermekeket és szüleiket pedig a Zsókavár utcai rendelőbe várjuk.
A felnőttek egészségnapján ismét lehetőség lesz az újraélesztés alapjainak az elsajátítására. A kerületi mentőszolgálat munkatársai is bemutatkoznak, akik arra a kérdésre is választ adnak, hogy miként kell segítséget kérni, ha baj van, s mi is az a mentős protokoll. De sokakat érdekelhet a gerincnyújtó, ismertebb nevén denevérpad is, amely szintén kipróbálható lesz a Rákos úti szakrendelőben.
Az egészségnapon a fő hangsúly persze a szűrővizsgálatokon lesz: a csontsűrűség-, a diabetológiai, a labor-, az EKG-, a nőgyógyászati, az urológiai, az érszűkület-, a légzésfunkció-vizsgálat és a mellkasi röntgen várhatóan ismét sokakat vonzanak majd. Mint ahogyan a különböző tanácsadások, az ingyenes masszázsok és a termékbemutatók is.
A Zsókavár utcai gyermekorvosi rendelőben is lesznek szűrővizsgálatok (látás, hallás és mozgásfejlődés). Lehetőségük lesz a szülőknek arra, hogy orvosok és védőnők tanácsait kikérjék, emellett ingyenes kóstolók, termékbemutatók és különböző gyerekelőadások színesítik a ­programot.

Comments are closed.