Iskolanyitogatók

Idén áprilisban lesz az általános iskolai beiratkozás, ez alkalomból az oktatási intézményekben előkészítő programokkal készülnek.

Az „iskolanyitogatók” fontos események, mert az óvodás gyermekek még a beiratkozás előtt megismerkedhetnek a tanítókkal, illetve az intézmény épületével és szokásaival is. A foglalkozások a pedagógusok és a szülők számára is segítséget jelenthetnek abban, hogy az egyes gyerekek érdeklődését, tehetségét megismerhessék. A kerületi iskolák eltérő módszereket választanak, van, amelyik már nagyon korán, november közepétől fogadja az ovisokat, mások inkább a beiratkozás előtti hetekre fókuszálnak. Az alábbiakban megpróbáltuk összegyűjteni az iskolák kínálatait.

A Hartyán Általános Iskolában kéthetente csütörtökönként 16.45 – 17.30 között várják a leendő elsősöket.

A Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, februárban még 26-án rendeznek előkészítőt, ám csak előzetes regisztráció alapján lehet bejutni. A Neptun utcai iskolában február 24-én Nyitott kapuk címmel tájékoztatót tartanak majd a beiratkozás előtt álló gyerekek szülei számára, egy nappal később, illetve március 3-án és 10-én pedig 9– 11 óra között nyílt órákra várják az érdeklődőket.

A László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában, februárban 27-én 17–18 óra között várják az ovisokat, akiknek érdemes színes ceruzákat és tornacipőt is magukkal hozniuk. A szülők pedig április elsején 7.45 – 9.25 és április 2-án 9.30 – 10.30 között ismerkedhetnek majd az intézménnyel.

A Kontyfa Általános Iskola és Gimnáziumban már novemberben megkezdődtek a felkészítő programok. Legközelebb március 2-án sportos és kézműves foglalkozások várnak a jelentkezőkre.

A Czabán Általános Iskolában Ovi-Suli programokat szerveztek. Legközelebb március 3-án és 10-én várják az érdeklődőket. A Károly Róbert Általános Iskolában viszont március 6-án 16–18 és március 27-én 8–16 óra között Csodavár Iskolába Csalogató címmel szerveznek felkészítő programokat a leendő elsősöknek. Az ovisok szülei április elsején 8–10 óra között az iskolában folyó pedagógiai munkával, az április 2-án 16–17 óra között fórumon pedig az intézmény szokásaival, házirendjével és hagyományaival ismerkedhetnek.

A Szent Korona Általános Iskolában is már megnyitották a kapukat az ovisok előtt. A beiratkozásig még egy alkalommal, március 24-én 16.30-től várják majd az érdeklődőket.

A Kossuth Lajos Általános Iskolában március 19-én tartanak nyílt napot a szülők számára, míg március 26-án és április elsején újabb foglalkozásokkal várják a jelentkezőket.

Legvégül a Pestújhelyi Általános Iskolában február 26-án 16.15-től az ovisok a leendő tanítóik segítségével, a tél örömeivel, a szülők pedig szakértő előadók révén az iskolaérettséggel ismerkedhetnek. A pestújhelyi iskolában március 7-én 9–12 óra között nyílt napot tartanak, illetve még három alkalommal, március 11-én, március 25-én és április 8-án 16.15-től szerveznek előkészítő foglalkozásokat a leendő elsősöknek.

Comments are closed.