Iskolai BLF-torna

Palota Mini Kosárlabda Kupa néven rendezett U11-es kosárlabdatornát – a 2008. január 1. után született gyerekek számára – az önkormányzat és a Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub. A Salkaházi Sára Katolikus Általános Iskola és Szakközépiskola Pattogós utcai tornatermében három csoportban kilenc csapat mérte össze az erejét december 9-én.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az iskolai kosárlabda versenyrendszere az elmúlt években kizárólag a diákolimpiára korlátozódott. Így viszont mindössze egy délután volt csak alkalmuk játszani a kerületi diákoknak. Ezen szeretett volna változtatni a hivatal sportreferensi csoportja, amelyhez a BLF-ben is azonnal partnerre lelt. Az egyesület vállalta ugyanis a verseny lebonyolítását.

Mint ahogy azt Lipták Mihálytól, a BLF utánpótlásvezetőjétől megtudtuk a kilenc csapatból hetet a klub növendékeiből állítottak össze, akik viszont a tornán nem a klub, hanem az iskolájuk színeit – Károly Róbert, Szent Korona, Pestújhelyi, Kolozsvár, Kossuth, Hartyán, László Gyula és Magyar – Kínai Két Tannyelvű – képviselték. Rajtuk kívül a szomszédos kerületekből még két vendégcsapatot is meghívtak.

A csapatokat három, tudásszint alapján összeállított csoportba sorolták, ahonnan az első feljutott a fölötte, az utolsó meg kiesett az alatta levőbe. A BLF ezt a szisztémát alkalmazza a Kenguru-kupákon is, amely több játéklehetőséget biztosít a gyerekek számára, és szakmailag is hatékonyabb, mert a játékosok könnyebben juthatnak sikerélményekhez. A Palota Mini Kosárlabda Kupa hatfordulós lesz, a mostani decemberit követően minden hónapban rendeznek majd egy tornát, és a sorozat májusban fog befejeződni.

Comments are closed.