Iskolafelújítások

Két kerületi iskolában, a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskolában és a Pattogós Általános Iskolában végeznek felújításokat a RUP-15 Városfejlesztési Kft. koordinálásával. A részletekről Székely György műszaki ellenőr tájékoztatta lapunkat.

Száraznád utcában készül a konyha/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Száraznád utcában készül a konyha/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Kontyfa iskolában tantermet alakítanak ki, továbbá tisztasági festést, padlóburkolat-javításokat, vizesblokk-felújításokat végeznek a kivitelezők. A tornateremben új térelválasztó függönyt szerelnek fel, míg a faház melléképületben új foglalkoztatókat alakítanak ki gipszkarton falak beépítésével.

A Pattogós iskola ad helyet szeptembertől a bezárt Neptun iskola tankonyhájának, ezért a Száraznád utcai épületben egy új, nyolc főzőállásos helyiséget alakítanak ki a kivitelezők. Itt is több, a Kontyfához hasonló átalakítást elvégeznek. A melléképületben található varrodát is teljesen felújítják, a nyílászárócserétől kezdve a padlóburkolatok megújításán át a vizesblokkok, a közlekedő rekonstrukciójáig komplett tatarozást végeznek a helyiségben – mondta el Székely György.

Mint megtudtuk, mindkét iskolában elvégzik a szükséges, részleges tetőjavítási munkákat is.

A felújítások szeptember 1-jére, azaz az iskolakezdésre elkészülnek.

Comments are closed.