InSpirál szolgáltatások

Közösségi mosodát, varrodát és internetkávézót alakítanak ki a hamarosan megnyíló InSpirál Humán Központban. A  szolgáltatásokat lakcímkártya bemutatásával bármelyik kerületi lakos igénybe veheti szeptember 28-tól.

Mosoda internetkávézóval

Mosoda/Fotó: XV Média, Vargosz

Mosoda/Fotó: XV Média, Vargosz

A mosodában négy mosógép kap helyet, melyeket személyzet működtet. A szolgáltatás októberben ingyenes lesz. Egy mosás ára 200 forint, amely magába foglalja a mosó- és öblítőszert is, a szárítás szintén 200 forintba kerül majd. A mosodai szolgáltatások előzetes regisztrációval igénybe vehetők, jelentkezni a mosoda@palota-15.hu e-mailen, illetve a 06 20 533-8375-ös telefonszámon lehet. Arra is lesz lehetőség, hogy a mosást helyben megvárják. A mosási program végéig három számítógépen lehet dolgozni, vagy csak az interneten szörfözgetni. A világháló használata óránként 100 forintba kerül. De az ott lévő kollégák akár szociális ügyekben is segítenek tájékozódni.

Varroda, charity shop

Varroda/Fotó: XV Média, Vargosz

Varroda/Fotó: XV Média, Vargosz

Varroda is nyílik az emeleti helyiségben, ott olcsón lehet majd ruhákat megjavíttatni. A tervek szerint hetente egyszer lesz egy varróklub is, ahol az érdeklődők megtanulhatják a varrás csínját-bínját. Szeretnének egy charity shop jelleggel működő adományboltot is működtetni, ahol a kinőtt, megunt ruhadarabokat tisztítás után jelképes áron lehetne megvásárolni. A szolgáltatásokat igénybe vevőket arra kérik, hogy kinőtt, megunt, de még jó állapotú ruhákkal segítsék az adománybolt működését. A szolgáltatóegység hétfőtől péntekig tart nyitva. Hétfőn, szerdán és pénteken 8-tól délután 4-ig, kedden és csütörtökön pedig 11-től este 7-ig lehet igénybe venni a szolgáltatásokat.

Comments are closed.