A kitiltott autósoknak ingyenessé vált a tömegközlekedés

A szmogriadó miatt kitiltott gépjárművek tulajdonosai ingyen használhatják a BKV/BKK szolgáltatásait a szmogriadó alatt ma délután, január 25-én 4 órától. Tarlós István főpolgármester javaslatát egyhangúlag elfogadta a közgyűlés. Az érintett autótulajdonosoknak a forgalmi engedélyüket kell felmutatniuk az ellenőrzéskor. A főváros közleménye itt olvasható.

3-as metró/Fotó: XV Média, Nagy Botond

3-as metró/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ingyenessé tették a szmogriadó miatt kitiltott autósoknak az utazást a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű budapesti elővárosi járatain is szerda, január 25-e délután négy órától a szmogriadó visszavonásáig – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Azt írták, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntését támogatva rendelték el az intézkedést Budapest közigazgatási határán belül. Azok utazhatnak ingyen gépkocsijuk forgalmi engedélyének felmutatásával, akiknél a dokumentumban a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy akiknek a forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot – olvasható a közleményben.

Comments are closed.