Ingyenes HPV elleni védőoltás

Idén már nem kell igényelni a HPV elleni védőoltást az önkormányzattól, mert a tizenkét éves lányok a házi gyermekorvostól vagy az iskolaorvostól kaphatják meg ingyen ezt az oltást.

HPV védőoltás

HPV védőoltás

A méhnyakrák megbetegedésért felelős HPV-vírus elleni három oltásból álló sorozatot 2014 szeptemberétől az NTSZ szervezésében megvalósuló iskolai kampányoltások keretében lehet majd kérni a 12–13 éves korosztály számára.

Ez azt jelenti, hogy a humán papilloma vírus elleni injekciót felmenő rendszerben a hatodik osztályos lányok számára kérhetik szüleik. Gyakorlatilag, aki kéri, ingyenesen kaphatja meg az iskolában vagy a házi gyermekorvosnál a méhnyakrák megelőzését szolgáló oltássorozatot.

Az önkormányzat 2010-től támogatta a kerületi lányok HPV elleni védőoltását. A 13. életévüket az adott évben betöltők az oltás mindhárom vakcináját ingyen kapták. Míg a 14–18. évüket 2011 és 2013 között betöltött lányoknak az oltássorozat 2. és 3. oltását fizette az önkormányzat a költségvetésben meghatározott keretösszeg erejéig. Összesen hétszázkilencvennégyen részesültek 2010. január 1-jétől az önkormányzat által átvállalt oltásban – derült ki az önkormányzati előterjesztésből.

Comments are closed.