Ingyenes és teljes körű UV-szaktanácsadást kaphatunk egyes optikai üzeletekben

A Magyar Látszerész Szövetség UV-extra – extra védelem a szemnek elnevezésű kampányt indított júliusban, hogy felhívják az emberek figyelmét a fokozott UV-terhelés szemre, szem környéki bőrre gyakorolt káros hatásaira. A kampány részeként a kerületben az Optic World várja az érdeklődőket ingyenes bevizsgálással.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Július végéig ingyenes UV-szűrésre várják azokat, akik szemüvegüket, napszemüvegüket szeretnék bevizsgáltatni fényvédelem szempontjából. Ezenfelül szaktanácsadással is szolgálnak a kampányban részt vevő optikai szaküzletekben, melyek adatai az uvextra.hu oldalon megtalálhatóak. A kerületben az Optic World (Pólus Center, Szentmihályi út 131.) csatlakozott a kezdeményezéshez.

A kampányban részt vevő üzletek ingyenes és teljes körű UV-szaktanácsadásban részesítik az érdeklődőket, megvizsgálják a meglévő optikai szemüveg UV-szűrő képességét, a lencse felületi épségét, de bevizsgálják a meglévő napszemüveget is ugyanezen paraméterek alapján. A kontaktlencse-viselőknek speciális tanácsadást nyújtanak az UV-védelemre nézve. A szakmai szervezet kiemelte, hogy a gyermekek szemét is védeni kell az UV-sugárzás ellen, hiszen az ő szemüket jobban károsíthatja az UV-fény. Számukra külön szűrővizsgálatokat szerveznek.

Comments are closed.