Indulhatnak a gigaberuházások

Az Észak-Pesti Kórház 13. jelű épületének orvosi rendelővé alakításához és felújításához, valamint a Deák utcai orvosi rendelő építési munkáihoz szükséges közbeszerzési eljárások lefolytatásával, a beruházások lebonyolításával és a kapcsolódó műszaki ellenőri teendők ellátásával a RUP-15 Városfejlesztési Kft.-t bízta meg május 28-i ülésén a képviselő-testület.

Deák utcai rendelő látványterve

Deák utcai rendelő látványterve

– A több mint 417 millió forintos beruházás keretében megvalósuló kórházépület átépítésének engedélyezési és kiviteli tervei elkészültek, amely azt jelenti, hogy elindulhat a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás – mondta el Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető.
Ugyanez vonatkozik a másik gigaberuházásra, a Deák utcai orvosi rendelőre, amelynek beruházási összértéke nettó 349 millió forint. Az orvosi rendelő átépítését, felújítását, bővítését követően az épületbe költözik majd a Sződliget utcai gyermekorvosi rendelő, a jelenleg is működő, meglehetősen ­rossz műszaki állapotban lévő Deák utcai rendelőkomplexum teljes egészében, továbbá egy rehabilitációs helyiséget is kialakítanak az intézményben.
A május végi döntés nyomán mindkét beruházás esetében idén megkezdődhetnek a kivitelezési munkák – emelte ki a főosztályvezető.

Comments are closed.