Igényelhető komposztáló és esővízgyűjtő! – frissítés: elfogytak a gyűjtők!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is komposztálási programot szervez a kertes házas övezetben élők számára az önkormányzat, illetve a Palota-15 Nonprofit Kft. A lakók között idén 100 darab egy köbméteres, fából készült komposztálót oszt szét társaság.

20131109_komposztaloosztas_014

Illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

A ládákat a Palota-15 Kft. gyártja le lapraszerelten, hogy a jelentkezők el tudják szállítani. A korábbi gyakorlatnak megfelelően ismeretterjesztő előadás keretében adják majd át a komposztálókat októberben, várhatóan két turnusban.
– Ezzel párhuzamosan fut egy másik, szintén az önkormányzat által támogatott projekt, melynek keretében 300 literes esővízgyűjtőket osztanak ki a jelentkezőknek. Mivel ez a program most indult kísérleti jelleggel, ezért idén 50 darab kiosztására lesz lehetőség. Ezek az edények műanyagból készülnek, melyeket be lehet kötni a csatornarendszerbe – mondta el Juhász Márton, a Palota-15 Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Mind a komposztálók, mind az esővízgyűjtők a lakosság számára ingyenesek, gyártásukat, beszerzésüket az önkormányzat finanszírozza. Az érdeklődők a Palota-15 Kft.-nél jelentkezhetnek az asszisztens@palota-15.hu e-mail-címen, illetve a 06 20 515 2949-es telefonszámon. Az igényléseket szeptember végéig várják, az igényeket a jelentkezési sorrend alapján tudják kielégíteni.

Comments are closed.