Igazságszolgáltatás majd’ 20 év után

Kedden, május 24-én a Fővárosi Ítélőtábla elé kerül másodfokon az 1995 májusában elkövetett zuglói kettős gyilkosság ügye – írja az index.hu. A vádlottat, W. Csabát első fokon 19 év fegyházra ítélték, azelőtt 19 éven át élt szabadon és családot is alapított. Az elkövető a XV. kerületben levő otthonában kapta meg a rendőrségi idézést 2014-ben, fél évvel az ügy elévülése előtt, és a kihallgatása után kattant a kezén a bilincs.

W. Csaba ismerte a házaspárt, segített nekik a ház körüli teendőkben. A nyomozáskor tanúként kihallgatták, de nem volt gyanús a rendőröknek, így elengedték.

Az ügy lezárása a meggyilkolt idős Szalai-házaspár családjának sosem volt kérdés, nem adták fel a reményt, hogy egyszer megtalálják a gyilkost. A házaspár fia a rendőrök nyakára járt azután is, hogy az ügy a döglött akták közé került. A gyilkosság szálait végül Szamosi Csaba rendőrnyomozó bogozta ki, akinek eszébe jutottak a cigarettacsikkek, amelyeket annak idején a sparhelt hamugyűjtő rekeszében találtak. A nyomozó arra gondolt, hogy a megőrzött csikkekből kinyerhetnek DNS-t. Kellett még neki egy DNS-minta az összehasonlításhoz, és amikor megtudta, hogy W. Csaba magyar állampolgárként, Magyarországon él, beidézte őt tanúként, aki megtört és mindent bevallott. A vallomását igazolt a poligráfos teszt és a DNS-vizsgálat eredménye is.

Comments are closed.