Időseket vernek át trükkös tolvajok

Újabb módszerekkel csalnak ki pénzt az idősektől – figyelmeztet a rendőrség. Főleg a fővárosban és Pest megyében tapasztalták, hogy idős embereket szólítanak meg az utcán, kórház után érdeklődnek, majd ráveszik őket arra, hogy üljenek be a kocsiba, és mutassák az odavezető utat. Közben eljátsszák, hogy telefonon megtudják, a rokonuknak le kell vágni a lábát, hacsak nem fizetnek egy nagyobb összeget a kórháznak. Az elkövetők meggyőzik a sértettet, hogy adjon kölcsön pénzt, és zálogban nála hagynak egy euróval és dollárral tömött táskát. A pénzes táskát azonban kicserélik egy papírral tömöttre – írta meg az MTI.

Új módszer az is, hogy értéktelen ajándékcsomagot visznek a sértetteknek, és azt kérik, fizessék ki a 10-20 ezer forintos szállítási díjat. Kifigyelik, hol tartja az idős ember a pénzét, elterelik a figyelmét például azzal, hogy vizet kérnek, és meglopják.

Másik trükk, hogy beszédbe elegyednek az idős emberrel, kikérdezik, milyen betegsége van, és „akciósan” értéktelen paplanokat ajánlanak neki a keringési panaszokra, ízületi vagy daganatos betegségekre, majd az előző módszerhez hasonlóan kifigyelik, hol tartja a pénzét és a figyelem elterelésével meglopják.

Comments are closed.